1.666 kg lege batterijen ingezameld tijdens de Grote Sinterklaasshow

Ook Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir bracht lege batterijen mee

Tienen, - Afgelopen weekend haalden heel wat kinderen hun hartje op tijdens de Grote Sinterklaasshow van Studio 100 in het Sportpaleis van Antwerpen. Op hun doortocht wezen de Sint en zijn roetpieten op het belang van recycleren, een thema dat iedereen aangaat, ook de allerkleinsten. Als partner van de show lanceerde Bebat een extra activatie: kinderen die hun lege batterijen meebrachten, ontvingen een cadeautje. De oproep werd enthousiast onthaald: In totaal werden er maar liefst 1.666 kg lege batterijen ingezameld door de jonge toeschouwers. Bebat en de Sint zijn dus apetrots op alle brave kinderen die hun steentje hebben bijgedragen aan het milieu.

Hoe van afgedankte batterijen inzamelen een kinderfeest maken

Tijdens de Grote Sinterklaasshow op 2 en 3 december werden de 60.000 toeschouwers in het Sportpaleis opgewacht door Samson & Marie, Nachtwacht, Mega Mindy, K3, Piet Piraat, Plop en zijn vriendjes en nog zoveel meer Studio 100-helden. Daarnaast zetten heel wat kinderen die kwamen kijken de duurzame boodschap van de show kracht bij door massaal hun lege batterijen in te zamelen.

Ook Vlaams Minister van Justitie, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir zakte met haar dochter af naar het Sportpaleis om de actie van Bebat mee te ondersteunen.

“Ik ben echt onder de indruk van de actie rond het inzamelen en recycleren van afgedankte batterijen. Het is geweldig om te zien dat Bebat dit initiatief al van jongs af aan aanmoedigt. Ook de show zelf biedt een geweldige ervaring voor jong en oud, waar duurzaamheid en recyclage op een creatieve en meeslepende manier worden overgebracht. De samenwerking tussen Bebat, Studio 100 figuren, Recupel en het publiek is een prachtig voorbeeld van hoe kleine acties een groot verschil kunnen maken voor een duurzame toekomst! Vorig jaar zorgde Bebat mee voor een inzameling van meer dan 3.700 ton batterijen. De meerwaarde van de inspanningen bewijst zich dus keer op keer."
“Als partner van de show hadden wij een oproep gelanceerd om zoveel mogelijk lege batterijen en afgedankte apparaten mee te brengen naar het Sportpaleis in ruil voor een cadeautje. Die boodschap hebben de kinderen duidelijk goed begrepen: na de shows afgelopen weekend sloten we de teller af op ruim 1.666 ingezamelde lege batterijen. Dankzij deze samenwerking met Studio 100 en met Recupel hebben we kinderen op een leuke manier het goede voorbeeld gegeven en hen op jonge leeftijd doen inzien hoe belangrijk het inzamelen van lege batterijen is,” aldus een enthousiaste Nele Peeters, Director Marketing, Operations & Innovation bij Bebat.

Lege batterijen terugbrengen is goed, ze uit de apparaten halen is nog beter

Naast Bebat was ook Recupel partner van het event. Voor Bebat was dit een ideale gelegenheid om aan een breed doelpubliek te laten zien dat je best steeds je batterijen uit een toestel verwijdert voor je het inlevert. Zo kunnen ze optimaal gerecycleerd worden De batterij breng je naar Bebat, het toestel naar Recupel. Kan je de batterij niet veilig zelf verwijderen? Dan breng je het toestel mét batterij naar een Recupel inzamelpunt. ​

Dankzij de Bebat ontmanteltafel ter plaatse werd het scheiden van toestel en batterijen meteen in de praktijk omgezet. Een goede recycleerreflex die Bebat zeker wil meegeven aan de volgende generatie ​ – want jong geleerd is oud gedaan! ​


Fatima Boudjaoui

Woordvoerder, Bebat

Florence Baekelandt

Consultant, Whyte Corporate Affairs

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bebat

Bebat is een vereniging zonder winstoogmerk (vzw), opgericht in 1995 door de producenten van batterijen en zorgt ervoor dat bedrijven kunnen voldoen aan hun wettelijke aanvaardingsplicht. Bebat vzw staat in voor de inzameling, sortering, hergebruik en recyclage van gebruikte batterijen. Bebat vzw geeft ze een nieuw leven en behoort hiermee tot de wereldtop. In de meer dan 25.000 inzamelpunten over het volledige land kunnen gebruikte batterijen gratis worden gedeponeerd. In 2023 zamelde Bebat meer dan 3.900 ton batterijen in. De wereld van de batterijen verandert snel waardoor er steeds nieuwe toepassingen op de markt komen. Dankzij onze in house technische kennis en expertise bieden wij voor elke batterij: van de kleinste knoopcel tot de grootste industriële of EV-batterij een oplossing.

Neem contact op met

Walstraat 5 B-3300 Tienen België

+32 16 76 88 00

www.bebat.be