Bebat en Plopsa lanceren nationale wedstrijd en dagen alle Belgische scholen uit

Tienen, 30 januari 2023 - Vandaag lanceert Bebat in samenwerking met Plopsa een heuse wedstrijd voor alle Belgische schoolkinderen. Het doel? Lege batterijen vóór 24 april binnenbrengen in het Bebat-inzamelpunt op school om kans te maken op een gratis dagje Plopsaland De Panne of Plopsa Coo met de hele klas of school. De kers op de taart: op 22 juni een K3-optreden mogen bijwonen in Plopsaland De Panne of op 8 juni een spannende Jurassic-dag kunnen doorbrengen in Plopsa Coo. Alle scholen die staan te popelen om deze wedstrijd te winnen, kunnen zich vanaf nu tot en met 12 februari inschrijven op de volgende pagina: https://www.bebat.be/nl/plopsa-scholen.

Een oproep om kinderen bewust te maken van het belang van batterijen inzamelen

Lege batterijen worden vaak vergeten: ze liggen in een schuif stof te vergaren of verdwijnen ergens in huis. Om kinderen en hun familie te motiveren en te sensibiliseren om deze lege batterijen in te zamelen, organiseert Bebat in samenwerking met Plopsa een grote inzamelactie. Alle inschrijvingsdetails en regels zijn hier te vinden. De wedstrijd eindigt op 24 april 2023.

Bebat zoekt steeds naar nieuwe manieren om kinderen te stimuleren bewust met lege batterijen bezig te zijn.

"Naast het inzamelen, sorteren en recycleren van batterijen, heeft Bebat ook een belangrijke sensibiliserende rol. Kinderen komen vaak rechtstreeks of onrechtstreeks in aanraking met batterijen, via onder andere speelgoed, spelconsoles en fietslampjes. Het is dus belangrijk om hen te informeren over hoe ze er correct mee omgaan. Zoals we bij Bebat zeggen, zijn de goed geïnformeerde kinderen van vandaag de verantwoordelijke volwassenen van morgen", legt woordvoerster van Bebat, Fatima Boudjaoui, uit.

Op jullie plaatsen … en START !

Bebat is blij om deze actie op nationaal niveau te kunnen organiseren met het grootste familiepretpark van België.

De gelukkige winnaars worden verwacht in Plopsaland De Panne (22 juni 2023) of in Plopsa Coo (8 juni 2023)!

“Bij Plopsa waren wij meteen te vinden voor het idee om samen met Bebat, via een grootschalige scholenactie, kinderen aan te sporen hun lege batterijen te verzamelen. Op die manier moedigen we klassen en/of scholen aan hun steentje bij te dragen aan de natuur, iets wat volledig in de CSR-strategie van Plopsa past. De winnaars van de inzamelactie verwelkomen wij met open armen op 22 juni in Plopsaland De Panne of op 6 juni in Plopsa Coo. Wij hopen met deze actie het nuttige aan het aangename te koppelen en de leerlingen een onvergetelijke dag te bezorgen”, aldus Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group.

Bovendien wint niet alleen de allerbeste school: het aantal winnaars wordt aangevuld op basis van de eindscores, tot Plopsaland De Panne en Plopsa Coo volledig gevuld zijn. Goed voor zo’n 13.000 winnaars in totaal!

Fatima Boudjaoui

Woordvoerder, Bebat

Florence Baekelandt

Consultant, Whyte Corporate Affairs

Over Plopsa

Plopsa, de themaparkendivisie binnen Studio 100, heeft momenteel 10 parken in zijn portefeuille. De Plopsa-parken combineren de magie van onder meer de Studio 100-figuren met het plezier van vele topattracties in een unieke, gethematiseerde omgeving. Samen zijn de parken goed voor meer dan 4 miljoen bezoekers per jaar. Het gros van de activiteiten is gesitueerd in België met 2 outdoorparken; Plopsaland De Panne en Plopsa Coo, de overdekte themaparken Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Station Antwerp en de gethematiseerde waterpretparken Plopsaqua De Panne en Plopsaqua Landen-Hannuit. Naast de pret- en waterparken beheert Plopsa ook een Plopsa Winkel in Wijnegem, het Plopsa Hotel met 117 kamers, Plopsa Village met 24 gethematiseerde chalets en campeermogelijkheden en het Proximus Theater in De Panne. Ook internationaal is de Plopsa Group actief. Zo opende het bedrijf in 2010 haar eerste indoorpark in Nederland, Plopsa Indoor Coevorden, en werd in Duitsland het themapark Holiday Park overgenomen. In Polen zijn de parken Majaland Kownaty en Majaland Warsaw een succesvolle samenwerking met een Nederlandse investeringsmaatschappij. Bovendien blijft Plopsa jaar na jaar investeren. Het attractieaanbod in de bestaande pretparken zal de volgende jaren verder uitgebreid worden én ook het aantal locaties waar Plopsa actief is, wordt uitgebreid.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bebat

Bebat is een vereniging zonder winstoogmerk (vzw), opgericht in 1995 door de producenten van batterijen en zorgt ervoor dat bedrijven kunnen voldoen aan hun wettelijke aanvaardingsplicht. Bebat vzw staat in voor de inzameling, sortering en recyclage. Bebat vzw geeft gebruikte batterijen een nieuw leven en behoort hiermee tot de wereldtop. In de meer dan 24.000 inzamelpunten over het volledige land kunnen gebruikte batterijen gratis worden gedeponeerd. In 2022 zamelde Bebat meer dan 3.700 ton batterijen in. De wereld van de batterijen verandert snel waardoor er steeds nieuwe toepassingen op de markt komen. Dankzij onze in house technische kennis en expertise bieden wij voor elke batterij een oplossing. Over de laatste vijf jaar heeft Bebat reeds meer dan 10.000 batterijen van elektrische voertuigen (EV) opgehaald en laten recycleren door de beste recyclagefirma’s in België en Europa.

Contact

Walstraat 5 B-3300 Tienen België

+32 16 76 88 00

www.bebat.be