Bebat roept op om gebruikte batterijen naar Brusselse Recyparken te brengen tijdens de ‘Europese Week van de Afvalvermindering’

Bebat deelt op 24 november gratis batterijtesters uit

Tienen – Bebat roept Brusselaars op om hun gebruikte batterijen naar Recyparken te brengen tijdens de ‘Europese Week van de Afvalvermindering’. Die vindt dit jaar plaats tussen 17 en 25 november. Wie zijn batterijen op 24 november naar één van de Brusselse Recyparken brengt, ontvangt bovendien van Bebat een gratis batterijtester.

Naar aanleiding van de ‘Europese week van de Afvalvermindering’ wil Bebat, de vzw die instaat voor het inzamelen en sorteren van gebruikte batterijen, samen met Leefmilieu Brussel, de Recyparken van de hoofdstad positief in de kijker zetten. Tijdens de ‘Europese Week van de Afvalvermindering’ proberen bijna 10.000 acties gespreid over heel Europa iedereen ervan bewust te maken dat de hoeveelheid afval die we produceren verminderd kan worden. Daarom roept Bebat op om tijdens deze week zo veel mogelijk gebruikte batterijen naar Brusselse Recyparken te brengen. Daarenboven geeft Bebat aan wie dit op zaterdag 24 november doet een gratis batterijtester. Hiermee kan onmiddellijk en herhaaldelijk het energieniveau van de batterij getest worden. Op die manier kan men dus tijdig achterhalen of de batterij kan worden binnengebracht voor recyclage in een Recypark.

  • Gemiddeld heeft een Belgisch gezin 125 batterijen in huis – waarvan er 13 leeg zijn. Lege batterijen bevatten veel stoffen die herbruikt kunnen worden waaronder zink, ijzer, plastic, mangaan, alkaline en zinkkool. Met meer dan 3.000 ton ingezamelde batterijen en een inzamelpercentage van 60,7 percent in 2017 is België bij de koplopers van Europa. De gerecycleerde materialen worden op verschillende manieren herbruikt in bijvoorbeeld batterijen, dakbedekking, buizen, het galvaniseren en zelfs de aanleg van wegen.

Recyparken zijn belangrijke inzamelpunten voor allerhande gebruikte batterijen              

Nele Peeters, Marketing Manager bij Bebat, onderstreept het belang van de Recyparken: “Recyparken functioneren als belangrijke inzamelpunten voor allerhande gebruikte materialen waaronder batterijen. Dit geldt niet alleen voor de standaard AA- en knoopcel batterijen, maar ook voor batterijen van ondermeer GSM’s, computers, fietsen. Daarenboven maken Recyparken een belangrijk deel uit van ons netwerk van meer dan 24.000 inzamelpunten over heel België. We hopen dan ook dat we op 24 november veel gratis batterijtesters mogen uitdelen.”

Deelnemende Recyparken

Iedereen kan zijn gebruikte batterijen binnenbrengen in één van de zeven deelnemende Recyparken.

  • RECYPARK AUDERGHEM:
    Chaussée de Wavre 1854
    1160 Oudergem

  • RECYPARK BRUXELLES NORD:
    Rue du Rupel 1
    1000 Bruxelles

  • RECYPARK BRUXELLES SUD:
    Brits Tweede Legerlaan 676
    1190 Vorst

  • RECYPARK BRUXELLES FOREST:
    Humaniteitslaan 350
    1990 Vorst

  • RECYPARK WOLUWE SAINT PIERRE:
    Val des Seigneurs 46
    1150 Sint-Pieters-Woluwe

  • RECYPARK SINT JOOST TEN NOODE:
    Rue de la Cible 20
    1210 Saint-Josse-Ten-Noode

  • RECYPARK EVERE
    Jules Bordetlaan 51
    1140 Evere

    U vindt informatie meer over de ‘Europese Week van Afvalvermindering op: www.ewwr.eu/nl

 

2018.11.16 - Bebat roept op om gebruikte batterijen naar Brusselse Recyparken te brengen tijdens de Europese Week van de Afvalvermindering FINAL.pdf

PDF - 476 Kb

Tobias Van Assche

Senior Manager, Grayling PR

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bebat

Bebat is een vereniging zonder winstoogmerk (vzw), opgericht in 1995 door de producenten van batterijen en zorgt ervoor dat bedrijven kunnen voldoen aan hun wettelijke aanvaardingsplicht. Bebat vzw staat in voor de inzameling, sortering en recyclage. Bebat vzw geeft gebruikte batterijen een nieuw leven en behoort hiermee tot de wereldtop. In de meer dan 24.000 inzamelpunten over het volledige land kunnen gebruikte batterijen gratis worden gedeponeerd. In 2022 zamelde Bebat meer dan 3.700 ton batterijen in. De wereld van de batterijen verandert snel waardoor er steeds nieuwe toepassingen op de markt komen. Dankzij onze in house technische kennis en expertise bieden wij voor elke batterij een oplossing. Over de laatste jaren heeft Bebat reeds duizenden batterijen van elektrische voertuigen (EV) opgehaald en laten recycleren door de beste recyclagefirma’s in België en Europa.

Neem contact op met

Walstraat 5 B-3300 Tienen België

+32 16 76 88 00

www.bebat.be