Duizendste klas beleeft onvergetelijke dag bij Villa Pila, het interactieve bezoekerscentrum van Bebat

Leerlingen ontdekken spelenderwijs alles over batterijen

Tienen, - Vandaag verwelkomt Bebat de duizendste klas in haar interactief bezoekerscentrum, Villa Pila. Daar wordt elke dag een nieuwe groep leerlingen ondergedompeld in de wondere wereld van de batterij. Sinds de start van Villa Pila 12 jaar geleden kregen al zo’n 30.500 kinderen de kans om er op een ludieke manier alles over batterijen te ontdekken. Hoe lang bestaan ze al en hoeveel soorten zijn er? Hoe worden ze gerecycleerd? Geen enkele vraag blijft er onbeantwoord. Met deze bezoeken wil Bebat kinderen meenemen in haar verhaal en hen inspireren om hun steentje bij te dragen aan het inzamel- en recyclageproces. Ook de burgemeester van Tienen, Katrien Partyka, zal vandaag aanwezig zijn bij Villa Pila om deze feestelijke gebeurtenis bij te wonen.

Een interactief parcours met voor elke leerling wat wils

Villa Pila is helemaal op maat van leerlingen van het derde tot en met het zesde leerjaar en biedt voor elk wat wils. Zo brengen de kinderen een bezoek aan Sortbat, het sorteercentrum waar alle ingezamelde batterijen terecht komen. Vanuit een grote uitkijkpost kunnen ze er toekijken hoe met behulp van grote machines de batterijen uit elkaar worden gehaald en netjes per type en chemische samenstelling gesorteerd worden. Daarna worden ze uitgenodigd in de filmzaal, waar ze kunnen genieten van een spectaculaire show, gevolgd door leuke interactieve proefjes en een quiz.

“Het enthousiasme van de leerlingen die langskomen is elke dag opnieuw zo overweldigend. Dit motiveert ons ook om ons verhaal met veel passie te vertellen en samen met de volwassenen van morgen aan een betere wereld te werken”, aldus Mélissa Versali, de animatrice van Villa Pila.

Jong geleerd is oud gedaan

Voor Bebat zijn deze dagelijkse bezoeken van scholen enorm belangrijk. Scholen zijn namelijk een cruciaal inzamelkanaal voor Bebat, dat in 2021 instond voor 8,5% van de inzameling. Daarnaast zoekt de organisatie voortdurend naar nieuwe manieren om kinderen, dus ook leerlingen, te stimuleren om correct en duurzaam om te gaan met batterijen.

“Naast het inzamelen, sorteren en recycleren van batterijen, heeft Bebat ook een belangrijke sensibiliserende rol. Villa Pila vult die mooi in door kinderen mee te nemen in ons verhaal, volledig aangepast aan hun beleving. Kinderen komen trouwens vaak rechtstreeks of onrechtstreeks in aanraking met batterijen, via onder andere speelgoed, spelconsoles en fietslampjes. Het is dus belangrijk om hen te informeren over hoe ze er correct mee omgaan”, licht de woordvoerster van Bebat, Fatima Boudjaoui, toe.
Scholen zijn een cruciaal inzamelkanaal voor Bebat.
Scholen zijn een cruciaal inzamelkanaal voor Bebat.

Fatima Boudjaoui

Woordvoerder, Bebat

Florence Baekelandt

Consultant, Whyte Corporate Affairs

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bebat

Bebat is een vereniging zonder winstoogmerk (vzw), opgericht in 1995 door de producenten van batterijen en zorgt ervoor dat bedrijven kunnen voldoen aan hun wettelijke aanvaardingsplicht. Bebat vzw staat in voor de inzameling, sortering, hergebruik en recyclage van gebruikte batterijen. Bebat vzw geeft ze een nieuw leven en behoort hiermee tot de wereldtop. In de meer dan 25.000 inzamelpunten over het volledige land kunnen gebruikte batterijen gratis worden gedeponeerd. In 2023 zamelde Bebat meer dan 3.900 ton batterijen in. De wereld van de batterijen verandert snel waardoor er steeds nieuwe toepassingen op de markt komen. Dankzij onze in house technische kennis en expertise bieden wij voor elke batterij: van de kleinste knoopcel tot de grootste industriële of EV-batterij een oplossing.

Neem contact op met

Walstraat 5 B-3300 Tienen België

+32 16 76 88 00

www.bebat.be