Gemeenten Gingelom en Olne winnen milieuvriendelijk speelplein van Bebat

Maar liefst 66.114,97 kilo gebruikte batterijen ingezameld door inzamelwedstrijd Bebat

Tienen – De gemeenten Gingelom (Limburg) en Olne (Luik) werden vandaag uitgeroepen tot de winnaars van de ´Win een speelplein voor onze gemeente’ wedstrijd van Bebat vzw. Zij zullen binnenkort de trotse eigenaars zijn van een gloednieuw milieuvriendelijk speelplein. Voor de 5de editie van deze inzamelactie daagde Bebat tussen 1 en 31 mei 2017 de gemeenten in de provincies Limburg en Luik uit om zoveel mogelijk gebruikte batterijen in te zamelen. In totaal gingen 77 gemeenten de uitdaging aan. Samen zamelden de deelnemende gemeenten maar liefst 66.114,97 kg of bijna 2.875.000  stuks gebruikte batterijen in. Dankzij de talrijke acties die de inwoners organiseerden, hebben de gemeenten Gingelom (Limburg) en Olne (Luik), het hoogste gewicht per inwoner ingezameld in hun provincie. De kinderen van deze gemeenten kunnen binnenkort genieten van het nieuw milieuvriendelijk speelplein, volledig gemaakt uit recycleerbare materialen. 

Na vier succesvolle edities, in de provincies West-Vlaanderen en Henegouwen (2013), Oost-Vlaanderen en Namen (2014), Antwerpen (2015) en Brussel, Vlaams-Brabant en Waals-Brabant (2016), daagde Bebat dit jaar de provincies Limburg en Luik uit. In totaal gingen 77 gemeenten van de twee provincies de uitdaging aan. Het doel was om tussen 1 en 31 mei 2017 zoveel mogelijk gebruikte huishoudelijke batterijen in te zamelen in één van de vele Bebat inzamelpunten van de deelnemende gemeenten. Door het enthousiasme en de gedrevenheid van de inwoners zamelden beide provincies samen niet minder dan 66.114,97 kg gebruikte batterijen in. De inwoners van Gingelom en Olne zamelden het meeste in per inwoner en winnen de uitdaging. In Limburg zamelde de gemeente Gingelom maar liefst 1.154,50 kg gebruikte batterijen, goed voor 137,67 gram/inwoner! Ook in Luik werd er flink ingezameld. Hier zamelde de gemeente Olne 1.024,69 kg gebruikte batterijen in, wat neerkomt op 257,14 gram/inwoner. Voor hun vele inspanningen beloont Bebat de inwoners met een milieuvriendelijk speelplein op maat, dat uitsluitend gemaakt zal worden met recycleerbare materialen.

Vijfde editie was een succes voor de winnende gemeenten én het milieu!

Nele Peeters, marketingverantwoordelijke van Bebat vzw, is zeer blij met het resultaat van deze actie:

“Na 4 succesvolle edities de vorige jaren, zijn wij enorm verheugd dat de deelnemende gemeenten ook dit jaar enorm veel inspanningen hebben geleverd. We zijn dan ook erg tevreden om te zien dat Limburg en Luik net als hun voorgangers een heel knap resultaat hebben kunnen neerzetten! Wij willen dan ook alle deelnemers bedanken voor hun enthousiasme en inzet. Bovendien mogen we ook niet vergeten dat deze wedstrijd veel jongeren en kinderen sensibiliseert om te sorteren en in te zamelen, wat tot verdere positieve resultaten zal leiden in de toekomst. Zowel de gemeenten Gingelom en Olne als het milieu zijn dan ook de grote winnaars van onze actie.” 

Resultatenlijst_Limburg.pdf

PDF - 194 Kb

Resultatenlijst_Luik.pdf

PDF - 197 Kb

Eline Dewulf

Account Executive, Grayling PR

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bebat

Bebat is een vereniging zonder winstoogmerk (vzw), opgericht in 1995 door de producenten van batterijen en zorgt ervoor dat bedrijven kunnen voldoen aan hun wettelijke aanvaardingsplicht. Bebat vzw staat in voor de inzameling, sortering en recyclage. Bebat vzw geeft gebruikte batterijen een nieuw leven en behoort hiermee tot de wereldtop. In de meer dan 24.000 inzamelpunten over het volledige land kunnen gebruikte batterijen gratis worden gedeponeerd. In 2022 zamelde Bebat meer dan 3.700 ton batterijen in. De wereld van de batterijen verandert snel waardoor er steeds nieuwe toepassingen op de markt komen. Dankzij onze in house technische kennis en expertise bieden wij voor elke batterij een oplossing. Over de laatste vijf jaar heeft Bebat reeds meer dan 10.000 batterijen van elektrische voertuigen (EV) opgehaald en laten recycleren door de beste recyclagefirma’s in België en Europa.

Contact

Walstraat 5 B-3300 Tienen België

+32 16 76 88 00

www.bebat.be