Inhuldiging ecologisch speelplein Bebat in Evere

Tienen – In aanwezigheid van het gemeentebestuur huldigde de vzw Bebat vandaag het nieuwe ecologisch speelplein van Evere in. De inwoners sloegen vorig jaar de handen in elkaar en wonnen de speelpleinactie van Bebat. Ze zamelden maar liefst 442.155 gebruikte batterijen in en versloegen zo de andere 9 deelnemende Brusselse gemeentes. Dankzij hun inspanningen is de gemeente nu een speelplein rijker en hebben de kinderen en jongeren een nieuwe plek om te ravotten. 

Tussen 1 en 30 september 2016 engageerden 10 Brusselse gemeentes zich om zoveel mogelijk gebruikte batterijen in te zamelen in één van de Bebat-inzamelpunten in hun gemeente. In het totaal werd er in het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest maar liefst 17.574 kg ingezameld, maar het was de gemeente Evere die als winnaar bekroond werd en sinds vandaag een ecologisch speelplein rijker is. Door tal van ludieke acties wisten de inwoners 442.155 gebruikte batterijen binnen te brengen, goed voor 42,56 gram/inwoner.

In aanwezigheid van Fatiha Saïda (schepen van Duurzame Ontwikkeling, Burgerparticipatie, Stedenbouw en Leefmilieu), Pierre Muylle (waarnemend burgemeester), Ali Ince (schepen van Economaat en Openbare Netheid), Christian Beoziere (schepen van Financiën, Huisvesting en Opvoeding) en Nele Peeters (marketing manager Bebat) werd het speelplein officieel geopend en ingehuldigd op dinsdag 26 september 2017. Na het doorknippen van het lint volgde een kleine receptie. 

Nele Peeters, marketing manager Bebat, licht de resultaten van de wedstrijd toe:

“Bebat schenkt met veel plezier het ecologisch speelplein aan de inwoners van Evere. Daarenboven willen we hen en alle andere deelnemende gemeentes ook graag bedanken voor de inspanningen die zij geleverd hebben om gebruikte batterijen in te zamelen. Door vele kleine inspanningen werd een groots resultaat neergezet ten voordele van het milieu. Jong en oud hebben samengewerkt en zijn er in geslaagd om talloze gebruikte batterijen een nieuw leven te schenken. Samen met de gemeente Evere, is ook het milieu de winnaar van deze inzamelwedstrijd, bedankt.” 

Over de vzw BEBAT

Bebat vzw is een vereniging zonder winstoogmerk, opgericht in 1995 door de producenten van batterijen en zorgt er dus voor dat bedrijven kunnen voldoen aan hun wettelijke aanvaardingsplicht. Bebat vzw geeft gebruikte batterijen een nieuw leven en behoort tot de wereldtop wat betreft de inzameling van batterijen. In de 24.000 inzamelpunten over het volledige land kunnen gebruikte batterijen gratis worden gedeponeerd. Bebat vzw staat in voor de ophaling, sortering en recyclage ervan. In 2016 zamelde Bebat een recordgewicht van ongeveer 3.481 ton batterijen in. Bovendien tonen huisvuilanalyses aan dat 100 kg huisvuil gemiddeld slechts 1 batterij bevat, waarmee Bebat een inzamelefficiëntie van 89,80% behaalt. 

Newsflash-Bebat---Inhuldiging-ecologisch-speelplein-Bebat-in-Evere.pdf

PDF - 489 Kb

Silke Winters

Consultant , Grayling

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bebat

Bebat is een vereniging zonder winstoogmerk (vzw), opgericht in 1995 door de producenten van batterijen en zorgt ervoor dat bedrijven kunnen voldoen aan hun wettelijke aanvaardingsplicht. Bebat vzw staat in voor de inzameling, sortering en recyclage. Bebat vzw geeft gebruikte batterijen een nieuw leven en behoort hiermee tot de wereldtop. In de meer dan 24.000 inzamelpunten over het volledige land kunnen gebruikte batterijen gratis worden gedeponeerd. In 2022 zamelde Bebat meer dan 3.700 ton batterijen in. De wereld van de batterijen verandert snel waardoor er steeds nieuwe toepassingen op de markt komen. Dankzij onze in house technische kennis en expertise bieden wij voor elke batterij een oplossing. Over de laatste vijf jaar heeft Bebat reeds meer dan 10.000 batterijen van elektrische voertuigen (EV) opgehaald en laten recycleren door de beste recyclagefirma’s in België en Europa.

Contact

Walstraat 5 B-3300 Tienen België

+32 16 76 88 00

www.bebat.be