Tot de finish met je lege batterijen!

Tienen, 3 april 2023 - Deze lente bundelen Bebat en de OVAM de krachten voor de lancering van de nieuwe batterij-inzamelcampagne "Ga tot de finish met je lege batterijen!". De campagne loopt van 3 april tot en met 7 mei en wil Vlaamse gezinnen extra stimuleren om hun lege batterijen in te zamelen en in te leveren bij een inzamelpunt.

Lege batterijen inzamelen...Tot de finish

Bebat roept op om kasten en lades te controleren op achtergebleven batterijen en deze in te zamelen in de Bebat-inzamelkubus. Na het inzamelen van alle lege batterijen, moeten ze tot de finish gebracht worden door ze in te leveren bij een Bebat-inzamelpunt in de buurt.

Er zijn meer dan 24.000 Bebat-inzamelpunten in België, waaronder supermarkten, doe-het-zelfzaken en recyclageparken. Gemiddeld kan iedereen een inzamelpunt vinden binnen een straal van 400 meter.

Bebat daagt de Belgen uit: ga op zoek naar alle lege batterijen

Met de campagne wil Bebat het bewustzijn vergroten over het aantal batterijen dat mensen in huis hebben en hen aanmoedigen om deze niet alleen in te zamelen, maar ook daadwerkelijk in te leveren bij een inzamelpunt. Zo kunnen de batterijen 'de finish' bereiken, waarna Bebat ze verder kan recycleren.

De inzameling van lege batterijen is belangrijk, omdat zij een waardevolle bron van herbruikbare grondstoffen vormen. Een gemiddeld Vlaams gezin heeft maar liefst 33 lege batterijen in huis, wat betekent dat er 33 kansen zijn om deze batterijen een nieuw leven te geven. Met de grondstoffen van 13 batterijen kan er bijvoorbeeld een nieuw brilmontuur worden gemaakt. De grondstoffen kunnen opnieuw worden gebruikt in vele andere toepassingen!

Voor meer informatie over de campagne en het vinden van het dichtstbijzijnde inzamelpunt, surf naar: www.bebat.be/nl/finish ​ ​ ​ ​


Fatima Boudjaoui

Woordvoerder, Bebat

Florence Baekelandt

Consultant, Whyte Corporate Affairs

Over de OVAM

De OVAM is een Vlaamse overheidsdienst die ervoor zorgt dat we in Vlaanderen op een doordachte en milieubewuste manier omgaan met afval, materialen en bodem. We geven richting aan het beleid rond afval, materialen en bodem en beïnvloeden zo de uitvoering van de wetgeving. Onze bodem beschermen we door de bodemkwaliteit in Vlaanderen te controleren, verontreinigingen te voorkomen en bodemsaneringen ambtshalve uit te voeren.

We helpen gezinnen en bedrijven om afval te vermijden en juist te sorteren. Samen met alle Vlamingen werken wij aan een circulaire economie, om zo de levensduur en het hergebruik van producten en grondstoffen te maximaliseren.

Jan Verheyen

Woordvoerder, OVAM

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bebat

Bebat is een vereniging zonder winstoogmerk (vzw), opgericht in 1995 door de producenten van batterijen en zorgt ervoor dat bedrijven kunnen voldoen aan hun wettelijke aanvaardingsplicht. Bebat vzw staat in voor de inzameling, sortering en recyclage. Bebat vzw geeft gebruikte batterijen een nieuw leven en behoort hiermee tot de wereldtop. In de meer dan 24.000 inzamelpunten over het volledige land kunnen gebruikte batterijen gratis worden gedeponeerd. In 2022 zamelde Bebat meer dan 3.700 ton batterijen in. De wereld van de batterijen verandert snel waardoor er steeds nieuwe toepassingen op de markt komen. Dankzij onze in house technische kennis en expertise bieden wij voor elke batterij een oplossing. Over de laatste vijf jaar heeft Bebat reeds meer dan 10.000 batterijen van elektrische voertuigen (EV) opgehaald en laten recycleren door de beste recyclagefirma’s in België en Europa.

Contact

Walstraat 5 B-3300 Tienen België

+32 16 76 88 00

www.bebat.be